Wyświetlanie wszystkich wyników: 45

  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g - BIO PLANET

    MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany:…

  • MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g - BIO PLANET

    MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9…

  • MAKARON (5-SMAKOWY) DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g - BARTOLINI

    MAKARON (5-SMAKOWY) DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    7,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. OPISKolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?– apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw…

  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) NITKA BIO 250 g - ALB GOLD

    MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) NITKA BIO 250 g – ALB GOLD

    10,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ / 372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3…

  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g - ALB-GOLD

    MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKA BIO 250 g – ALB-GOLD

    10,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić…

  • MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g – NIRO

    13,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,2 gBiałko: 11,7 gSól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie…

  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) NITKI BIO 400 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 400 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 400 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ/332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,9 g Błonnik: 3,8 g Białko: 14 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…

  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALB-GOLD

    MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD

    13,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1452 kJ/344 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 11 gBiałko: 13 g Sól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA….

  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) SPIRELLI BIO 400 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcalTłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • MAKARON (ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY) ŚLIMACZKI BIO 250 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY) ŚLIMACZKI BIO 250 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3…

  • MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALB-GOLD

    MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALB-GOLD

    13,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 7 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 74 gw tym cukry: 3,1 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 11 gSól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY) SPAGHETTI LUKSUSOWY BIO 250 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. OPISSpaghetti luksusowe makaron ekologiczny, z białej maki ORKISZowej, bez dodatku soli i jaj. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik:…

  • MAKARON (ORKISZOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g - NIRO

    MAKARON (ORKISZOWY) WSTĄŻKI BIO 250 g – NIRO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego…

  • MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) SPAGHETTONI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY – PASTA DI GRAGNANO) SPAGHETTONI BIO 500 g – ALCE NERO

    18,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda. OPIS Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach…

  • MAKARON (SEMOLINOWY 8-JAJECZNY) KRAJANKA ŚREDNIA 200 g - BARTOLINI

    MAKARON (SEMOLINOWY 8-JAJECZNY) KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %). OPIS Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne…

  • MAKARON (SEMOLINOWY JAJECZNY) TAGLIATELLE BIO 250 g - LA BIO IDEA

    MAKARON (SEMOLINOWY JAJECZNY) TAGLIATELLE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    10,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*cetyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,0 g Białko: 14,0…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI 400 g - NOVELLE

    MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI 400 g – NOVELLE

    6,00 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPISNovelle Makaron Razowy Spaghetti z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - VITALIANA

    MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – VITALIANA

    11,00 

    SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY AUTA BIO 300 g - DALLA COSTA

    MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY AUTA BIO 300 g – DALLA COSTA

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszony pomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1513 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g - DALLA COSTA

    MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g – DALLA COSTA

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ/357 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry:…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    12,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI DINOZAURY BIO 300 g - ALB-GOLD (KID'S PASTA)

    MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI DINOZAURY BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI FARMA BIO 300 g - ALB-GOLD (KID'S PASTA)

    MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI FARMA BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI SAFARI BIO 300 g - ALB-GOLD (KID'S PASTA)

    MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI SAFARI BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    8,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FARFALLE BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY) FARFALLE BIO 500 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcalTłuszcz – 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 73 gw tym cukry –…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcalTłuszcz – 1,2 gw…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) GOMITINI KOLANKA BIO 500 g - LA BIO IDEA

    MAKARON (SEMOLINOWY) GOMITINI KOLANKA BIO 500 g – LA BIO IDEA

    11,00 

    SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko: 10,5…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal Tłuszcz – 1,5 g…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g - LA BIO IDEA

    MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g – LA BIO IDEA

    14,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg - HORECA (ALCE NERO)

    MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    76,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1496 kJ/353 kcal Tłuszcz – 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 0,8 g Błonnik – 3,0 g Białko – 12 g Sól – 0,003 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    10,00 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - VITALIANA

    MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – VITALIANA

    10,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    16,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    16,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    15,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcalTłuszcz – 1,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) FUSILLI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g – ALCE NERO

    12,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) PENNE BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) SPAGHETTI BIO 500 g - ALCE NERO

    MAKARON (Z PŁASKURKI) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    16,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy…

  • MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE

    MAKARON DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    8,00 

    SKŁADNIKImąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. OPISMakaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę. Zalety Makaronu Novelle Diabetic:– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi– Niski…

  • TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g - NOVELLE

    TORTELLINI POMIDORY I SER 250 g – NOVELLE

    9,00 

    SKŁADNIKIciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER topiony w proszku (34 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy]….

  • TORTELLINI Z SZYNKĄ 250 g - NOVELLE

    TORTELLINI Z SZYNKĄ 250 g – NOVELLE

    9,00 

    SKŁADNIKIciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela – kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo – szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1…