Wyświetlanie 1–75 z 77 wyników

  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    41,00 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest…

  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    33,00 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…

  • MĄKA BANANOWA BIO 200 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %. OPISEkologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1414 kJ / 333…

  • MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    17,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana. OPISMąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcalTłuszcz: 2,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 67 gw tym cukry: 0,5 gBiałko: 12 gSól: <0,01…

  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    16,00 

    SKŁADNIKI Gryka – 100 % OPISOtrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 63 g w tym cukry 0,7 g Błonnik 4 g Białko 13 g Sól 0,013 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg – BIO PLANET

    21,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1448 kJ/342 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 67 gw tym cukry…

  • MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1448 kJ/342 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 67 gw tym cukry…

  • MĄKA JAGLANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET

    7,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka jaglana 100%. OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ / 344 kcal…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – NATURAVENA

    9,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ/344 kcalTłuszcz 2,9 gw tym…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    19,00 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 700 g – BIO PLANET

    33,00 

    SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPISEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14 gBłonnik…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 500 g – NATURAVENA

    10,00 

    SKŁADNIKI ekologiczny zmielony miąższ z orzecha kokosowego 100 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal Tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g Węglowodany 17 g w tym cukry 14 g Błonnik 38 g Białko 21 g Sól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY,…

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11,00 

    SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    7,00 

    SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 6,3 g Białko: 8,6 g…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    6,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    7,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPISEkologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1478 kJ/350…

  • MĄKA MIGDAŁOWA 250 g – NATURAVENA

    19,00 

    SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone (mąka z migdałów) 100% OPISJest jedną z najzdrowszych mąk, jakie istnieją. Wykonuję się ją poprzez zmielenie na drobniutki proszek MIGDAŁÓW obranych i tych ze skórką (wówczas mąką jest ciemniejsza). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2489 kJ/602 kcal Tłuszcz 51 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g Węglowodany 8,2 g w…

  • MĄKA MIGDAŁOWA BIO 100 g – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKIekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2547 kJ/616 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy…

  • MĄKA MIGDAŁOWA BIO 250 g – BIO PLANET

    26,00 

    SKŁADNIKIekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2547 kJ/616 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy…

  • MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    38,00 

    SKŁADNIKIekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2547 kJ/616 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy…

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    19,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa, ekologiczna OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej…

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    20,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ jasna ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    19,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ razowa ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    22,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ/353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA typ 700* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO RAJ

    14,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICA ORKISZ typ 700. OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 500 g – BIO RAJ

    8,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ typ 700. OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    14,00 

    SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1541 kJ/366 kcal Tłuszcz: 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka owsiana prażona wysokobłonnikowa 100 %. OPISEkologiczna mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1509 kJ/358 kcalTłuszcz 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 gWęglowodany 63 gw…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologczna mąka PSZENNA chlebowa typ 750 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami.Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1469 kJ/346 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 68 g w tym…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 750 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1494 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 13 gSól: 0 g ZALECANE…

  • MĄKA PSZENNA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA graham typ 1850 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami.Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1380 kJ/327 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,47 g Węglowodany 59,3 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 7,6…

  • MĄKA PSZENNA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    12,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA jasna, ekologiczna OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest…

  • MĄKA PSZENNA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek.Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry:…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA tortowa typ 480* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1419 kJ / 335 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA PSZENNA TYP 0 NA PIZZĘ BIO 1 kg – ALCE NERO

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g INFORMACJA…

  • MĄKA PSZENNA TYP 500 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA typ 500 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1470 kJ/347 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 72 g w tym…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    16,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISekologiczna mąka ryżowa jasna pochodzi z przemiału białego ryżu. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcalTłuszcz – 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISekologiczna mąka ryżowa jasna pochodzi z przemiału białego ryżu. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcalTłuszcz – 1,0 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    9,00 

    SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 % OPISMąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal Tłuszcz 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 77,6 g w tym cukry 0,2 g Błonnik 1,2 g Białko 7,2 g Sól <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    18,00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz – 2,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    14,00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny) OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal Tłuszcz: 2,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 1,5…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz – 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6…

  • MĄKA TEFF BIO 400 g – BIO PLANET

    15,00 

    SKŁADNIKImąka teff* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • MĄKA Z KONOPI BIO 400 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z konopi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA Z LNU BIO 400 g – BIO PLANET

    7,00 

    SKŁADNIKImąka z lnu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu. Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów. Może służyć również jako posypka lub panierka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1344 kJ /…

  • MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…

  • MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 500 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…

  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    10,00 

    SKŁADNIKImąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 1,0 g Białko:…

  • MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    14,00 

    SKŁADNIKI żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    10,00 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ŻYTNIA typ 720 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1432 kJ / 338 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 10 gBiałko: 6,7 gSól: 0 g ZALECANE…

  • MĄKA ŻYTNIA JASNA TYP 720 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA jasna typ 720 OPISEkologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1428 KJ/337 kcal Tłuszcz 1,7 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 Węglowodany…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    10,00 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    8,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 1850 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA razowa 1850 OPISMąka z ziaren ŻYTA typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1337 kJ/317 kcal Tłuszcz 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 59 g w…

  • MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    54,00 

    SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,00 

    SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g – AMYLON

    8,00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA

    8,00 

    SKŁADNIKI Skrobia kukurydziana 100 % pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznych OPIS Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1493 kJ/351 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 86,8…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 87 gw tym cukry – 0,2 gBiałko – 0,6 gSól…

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – BIO PLANET

    15,00 

    SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz – 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 gWęglowodany – 80,0 gw tym cukry – 0,0 gskrobia –…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA

    39,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…