Wyświetlanie wszystkich wyników: 47

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 1100 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    20,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1446 kJ/346 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 64,3 gw tym cukry: 1,8 gBłonnik: 6,8 gBiałko: 16,5 gSól: 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    20,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa, ekologiczna OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej…

  • MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1 kg – BABALSCY

    20,00 

    SKŁADNIKI100 % mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ORKISZOWA ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna ORKISZU. Mąka ORKISZOWA używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1516 kJ/359 kcalTłuszcz: 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 71 gw…

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA BIO 500 g – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    12,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ jasna* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy….

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 700 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    20,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 700 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMielona ze 100 % polskiego, ekologicznego ORKISZU, wg pradwanej technologii Nadbużańskich Młynów Wodnych. Ma naturalny, łagodny, orkiszowy smak i zapach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1446 kJ /346 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 67,8 gw tym cukry: 1,0 gBłonnik: 4,6 gBiałko:…

  • MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    20,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ jasna ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ORKISZOWA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    15,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ORKISZOWA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast, chałek, drożdżówek, ciast bożonarodzeniowych czy zagęszczania zup i sosów.Można jej również używać do pieczenia domowego chleba. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1447 kJ / 341 kcalTłuszcz: 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw…

  • MĄKA ORKISZOWA LUKSUSOWA TYP 550 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    18,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ typ 550. OPISZiarno pochodzi z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa. Mąkę luksusową szczególnie polecamy do wypieku pierników, murzynków oraz wszystkich ciast drożdżowych. Znakomicie nadaje się do naleśników oraz na ciasto na pizzę. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1447 kJ/341 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    19,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ razowa ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 4 kg – HORECA

    47,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY orkisz razowa typ 2000. OPISMąka orkiszowa razowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1413 kJ/334 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 gWęglowodany – 62 gw tym cukry…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g -THE PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 00 (NA PIZZĘ) BIO 1 kg – NIRO

    28,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona – przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie… jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    22,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ/353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 650 BIO 1 kg – NIRO

    24,00 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1501 kJ/354 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 3,9 g Białko: 11 g Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu….

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKImąka ORKISZOWA typ 700* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku…

  • MĄKA ORKISZOWA TYP 700 BIO 500 g – BIO RAJ

    8,00 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ typ 700. OPISEkologiczna mąka ORKISZowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    12,00 

    SKŁADNIKI mąka PSZENNA chlebowa ekologiczna. OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA NADBUŻAŃSKA TYP 750 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    12,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa* typ 750 (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1381 kJ/330 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,24 gWeglowodany: 73,8 gtym cukry: 0,5 gBłonnik: 5,6 gBiałko: 9,1 gSól: 0,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologczna mąka PSZENNA chlebowa typ 750 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami.Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1469 kJ/346 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 68 g w tym…

  • MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 750 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1494 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 13 gSól: 0 g ZALECANE…

  • MĄKA PSZENNA JASNA NADBUŻAŃSKA TYP 550 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    12,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym.Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym…

  • MĄKA PSZENNA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    12,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA jasna, ekologiczna OPIS„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest…

  • MĄKA PSZENNA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek.Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry:…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA tortowa typ 480* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1419 kJ / 335 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA PSZENNA TYP 0 NA PIZZĘ BIO 1 kg – ALCE NERO

    11,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 2,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g INFORMACJA…

  • MĄKA PSZENNA TYP 500 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka PSZENNA typ 500 OPISEkologiczna Mąka PSZENNA typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1470 kJ/347 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 72 g w tym…

  • MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    11,00 

    SKŁADNIKI Mąka z PSZENICY płaskurki* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 1274 kJ/304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g Sól: 0,0004…

  • MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…

  • MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 500 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…

  • MĄKA Z SAMOPSZY BIO 400 g – NIRO

    12,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1361 kJ/325 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9,0 g Białko: 15 g Sól: 0,003 g INFORMACJA ALERGENNANa…

  • MĄKA Z SAMOPSZY TYP 1850 DEMETER BIO 1 kg – JUCHOWO

    21,00 

    SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA (PYTLOWA) NADBUŻAŃSKA TYP 720 BIO 1 kg – MŁYNY WODNE (EKO OAZA)

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren ŻYTA dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych. WARTOŚĆ…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – BATOM

    10,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna ŻYTA, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    10,00 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ŻYTNIA typ 720 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1432 kJ / 338 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 10 gBiałko: 6,7 gSól: 0 g ZALECANE…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BABALSCY

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa* typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1479 kJ/350 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 10 g Białko: 5,7 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    10,00 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

    8,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 1850 BIO 1 kg – NATURAVENA

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA razowa 1850 OPISMąka z ziaren ŻYTA typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1337 kJ/317 kcal Tłuszcz 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 59 g w…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA typ 960* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1395 kJ / 330 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – THE PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA typ 960* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1324 kJ / 316 kcalTłuszcz 1,1 gw tym…