Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g - TERRASANA

    KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    41,00 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest…

  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g - TERRASANA

    KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    33,00 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…

  • MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g - HORECA (TERRASANA)

    MARANTA (SKROBIA Z KORZENIA) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – HORECA (TERRASANA)

    54,00 

    SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…

  • MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

    MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,00 

    SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g - AMYLON

    SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g – AMYLON

    8,00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g - NATURAVENA

    SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA

    8,00 

    SKŁADNIKI Skrobia kukurydziana 100 % pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznych OPIS Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1493 kJ/351 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 86,8…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

    SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 87 gw tym cukry – 0,2 gBiałko – 0,6 gSól…

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

    SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – BIO PLANET

    15,00 

    SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz – 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 gWęglowodany – 80,0 gw tym cukry – 0,0 gskrobia –…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg - HORECA

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA

    39,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g - BIO PLANET

    TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • TAPIOKA PEREŁKI (DUŻE) 400 g - MERRE

    TAPIOKA PEREŁKI (DUŻE) 400 g – MERRE

    14,00 

    SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić…

  • TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g - MERRE

    TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g – MERRE

    10,00 

    SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA…