Wyświetlanie 1–75 z 79 wyników

  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    20,00 

    SKŁADNIKIagrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal Tłuszcz – <0,5…

  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    20,00 

    SKŁADNIKIaronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – BATOM

    31,00 

    SKŁADNIKI Borówka amerykańska* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 501 kJ/119 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 26 g w tym…

  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    27,00 

    SKŁADNIKIborówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym…

  • BORÓWKA DO MIĘS, SERÓW I DESERÓW BIO 200 g – RUNOLAND

    13,00 

    SKŁADNIKI borówka brusznica* (Vaccinium vitis-idaea), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytyryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 Wartość energetyczna – 415 kJ/99 kcal Tłuszcz – 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g – KROKUS

    22,00 

    SKŁADNIKIborówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy. OPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100Wartość energetyczna – 765 kJ/180 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 45 gw tym cukry – 34 gBiałko – 0 gSól – 0 g ZALECANE…

  • CZARNA PORZECZKA 100 % BEZ DODATKU CUKRU BIO 260 g – BATOM

    26,00 

    kod rabatowy użyj w koszyku:

    78EZ4P5M

  • CZARNA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    22,00 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 491 kJ/116 kcal Tłuszcz – 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany –…

  • CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    18,00 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu. OPISCzarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt…

  • CZARNY BEZ 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    24,00 

    SKŁADNIKIczarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 593 kJ/140 kcal Tłuszcz – 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • CZERWONA PORZECZKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    20,00 

    SKŁADNIKIczerwone porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 508 kJ/120 kcal Tłuszcz – 0,5…

  • DŻEM IMBIROWY BIO 240 g – GINGER PEOPLE

    19,00 

    SKŁADNIKI imbir* (67 %), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 67 g imbiru WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1331 kJ/318 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 79 g w tym cukry – 75 g Białko – 0 g Sól –…

  • DŻEM MORELOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    13,00 

    SKŁADNIKImorele (54 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca. OPISSporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem morelowy ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżej moreli….

  • DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    11,00 

    SKŁADNIKIrabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %). OPISSporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma…

  • DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    12,00 

    SKŁADNIKItruskawki (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, wanilia (0,1 %). OPISSporządzono z 46 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem truskawkowy z wanilią ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej…

  • DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g – KROKUS

    12,00 

    SKŁADNIKIwiśnie (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, kardamon (0,3 %). OPISDżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze…

  • JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g – KROKUS

    20,00 

    SKŁADNIKIjabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwsowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz OPISProdukt pasteryzowany.Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 604 kJ/142…

  • JAGODA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    27,00 

    SKŁADNIKIjagody*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jagód z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 584 kJ/138 kcal Tłuszcz – 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • JEŻYNA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    24,00 

    SKŁADNIKIjeżyny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców jeżyny z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 526 kJ/124 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • KONFITURA EKSTRA Z MALIN Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    15,00 

    SKŁADNIKI 80 % malina, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny. OPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 372 kJ/89 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 21 g w tym cukry: 19 g Białko: 0,6 g Sól: 0…

  • KONFITURA EKSTRA Z TRUSKAWEK Z CAŁYMI OWOCAMI 210 g – PROSTO ZE WSI

    13,00 

    SKŁADNIKI80 % truskawka, 10 % cukier trzcinowy, woda, substancja żelująca: pektyny. OPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 372 kJ/88 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 21 g w tym cukry: 19 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g…

  • KONFITURA JAGODA Z SOKIEM Z CYTRYNY BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    25,00 

    SKŁADNIKI jagoda* (80 %), cukier trzcinowy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna konfitura Jagodowa z sokiem z cytryny pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 84 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 622 kJ / 147 kcal Tłuszcz – 1,0 g w…

  • KONFITURA MALINOWA BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    25,00 

    SKŁADNIKI maliny* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna konfitura Malina pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 583 kJ/138 kcal Tłuszcz – 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany –…

  • KONFITURA MORELOWA 320 g – KROKUS

    16,00 

    SKŁADNIKImorele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta…

  • KONFITURA POZIOMKOWA 320 g – KROKUS

    31,00 

    SKŁADNIKIpoziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu. Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być…

  • KONFITURA TRUSKAWKA Z CYNAMONEM BIO 300 g – OWOCOWY DOM

    20,00 

    SKŁADNIKI truskawki* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, cynamon* (0,28 %), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (0,01 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologicza konfitura Truskawka z cynamonem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 83 g truskawek na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 737 kJ/174 kcal Tłuszcz – 0,1 g…

  • KONFITURA TRUSKAWKOWA 320 g – KROKUS

    16,00 

    SKŁADNIKItruskawki, cukier, syrop glukozowy (4 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu. Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo…

  • KONFITURA Z BORÓWKI BIO 180 g – DARY NATURY

    16,00 

    SKŁADNIKIBorówka wysoka* (66%), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealnie pasują do deserów, są też doskonałym przysmakiem samym w sobie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 716,9 kJ / 168,9 kcal Tłuszcz: 0,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g; Węglowodany: 40,8 g; w tym cukry: 38,2 g; Białko: 0,4 g; Sól: <0,07 g…

  • KONFITURA Z CZARNEJ JAGODY BIO 180 g – DARY NATURY

    17,00 

    SKŁADNIKIowoc czarnej jagody* 66,7%, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale pasuje jako dodatek do ciast i deserów. Świetnie wkomponuje się również jako składnik każdego śniadania czy kolacji. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 989 kJ / 233,2 kcal Tłuszcz: 0,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 54,3 g; w tym…

  • KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g – KROKUS

    15,00 

    SKŁADNIKIczarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 50 g owoców na 100 g produktuCzarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej…

  • KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g – KROKUS

    19,00 

    SKŁADNIKIczarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu. Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód,…

  • KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g – KROKUS

    19,00 

    SKŁADNIKIjeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) – zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu. W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega…

  • KONFITURA Z OWOCÓW DZIKIEJ RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    18,00 

    SKŁADNIKIowoce dzikiej róży* (61 %), cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, płatki róży*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 989 kJ/233 kcal Tłuszcz: <0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 54 g w tym cukry: 48 g Białko: 0,8 g Sól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 220 g – POLSKA RÓŻA

    44,00 

    SKŁADNIKI cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPIS Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność. W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY 330 g – POLSKA RÓŻA

    49,00 

    SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (19 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISKonfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność.W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony…

  • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 180 g – DARY NATURY

    32,00 

    SKŁADNIKIpłatki róży*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKonfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.Sporządzono z 62 g na 100 g porduktu. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 840 kJ/198 kcalTłuszcz:…

  • KONFITURA Z ŻURAWINY BIO 180 g – DARY NATURY

    20,00 

    SKŁADNIKIowoce żurawiny*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Sporządzono z 74 g owoców na 100 g produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 701 kJ/165 kcal Tłuszcz: <0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 39 g w tym cukry: 34 g Białko: 1,4 g Sól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i…

  • MALINA 80 % BIO 260 g – BATOM

    28,00 

    SKŁADNIKImaliny* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja żelująca: pektyny, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 434 kJ / 103 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 33 gw tym cukry: 24 gBiałko: 0,7 gSól: 0,06 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo…

  • MALINA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    27,00 

    SKŁADNIKImaliny*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna malina, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 578 kJ/136 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0…

  • MALINA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    27,00 

    SKŁADNIKImaliny*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko – kwasny chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 792…

  • MARMOLADA Z CYTRYN SYCYLIJSKICH BIO 360 g – AGRISICILIA

    21,00 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, cytryny „Limone di Siracusa I.G.P.” ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1033 kJ / 243 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 58 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo…

  • MIODOWA TRUSKAWKA BIO 260 g – SAD DANKÓW

    28,00 

    SKŁADNIKItruskawki*, miód* (20 %), substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g prodktu sporządzono z 80 g owoców i 20 g miodu. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawek z dodatkiem miodu wielokwiatowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 448 kJ/106 kcal Tłuszcz – <0,5 g…

  • MUS BORÓWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    25,00 

    SKŁADNIKIborówka*, cukier winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono ze 105 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku pektyny. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 790 kJ/188 kcalTłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 44 gw tym cukry – 44 g Błonnik –…

  • MUS FIGOWO – CYTRYNOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    23,00 

    SKŁADNIKIfigi* (61 %), cukier gronowy*, cytryny* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMus owocowy bez pektyny, słodzony cukrem gronowym. To ciekawa mieszanka słodkiego smaku figi i kwaśnego smaku cytryny. Rezultatem jest produkt niezbyt słodki, ale świeży i przyjemny. Mus figowo – cytrynowy jest idealny do smarowania chleba, wafli ryżowych lub do spożycia bezpośrednio ze słoika. Można…

  • MUS JAGODOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    17,00 

    SKŁADNIKIjagody* (70 %), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wegański. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 529 kJ/ 125 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 29 gw tym cukry: 28 g Błonnik: 2,1…

  • MUS MALINOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    19,00 

    SKŁADNIKImaliny* (75 %), syrop z agawy* (20 %), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 466 kJ/111 kcal Tłuszcz – 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany –…

  • MUS MORELOWY BEZ DODATKU CUKRU 200 g – BIRKENGOLD

    17,00 

    SKŁADNIKImorele, substancja słodząca: ksylitol, substancja żelująca: pektyny, sok z cytryny. OPISSporządzono z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 508 kJ/122 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 47 gw…

  • MUS TRUSKAWKOWY (75 % OWOCÓW) BIO 250 g – ALLOS

    17,00 

    SKŁADNIKI truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 425 kJ / 100 kcal Tłuszcz – < 0,5 g w tym kwasy…

  • MUS TRUSKAWKOWY BEZ DODATKU CUKRU 200 g – BIRKENGOLD

    18,00 

    SKŁADNIKItruskawki, substancja słodząca: ksylitol, substancja żelująca: pektyny, sok z cytryny. OPISSporządzono z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 542 kJ/130 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 48 gw…

  • MUS TRUSKAWKOWY BIO 270 g – ALCE NERO

    24,00 

    SKŁADNIKItruskawki*, skoncentrowany sok winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono ze 102 g owoców na 100 g gotowego produktu. Bez dodatku pektyn. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 796 kJ / 188 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 45 g w tym cukry – 44…

  • MUS WIŚNIOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g – ZWERGENWIESE

    17,00 

    SKŁADNIKIwiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYCH oraz lodów. Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ/166 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 39 gw tym cukry: 37 g Błonnik: 1,2…

  • MUS Z CZARNEGO BZU BIO 200 g – RUNOLAND

    11,00 

    SKŁADNIKI owoc czarnego bzu (Sambucus nigra)*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Owocowy produkt do smarowania i do herbaty sporządzony z 130 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Otrzymany przez wysmażenie owoców. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1152 kJ/275 kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • PIGWOWIEC 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 250 g – SAD DANKÓW

    23,00 

    SKŁADNIKIpigwowiec*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców pigwowca i 37 g cukru. Produkt pasteryzowany, otrzymany przez gotowanie owoców pigwowca z dodatkiem cukru trzcinowego, bez dodanej wody. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców pigwowca, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 578 kJ/136…

  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 220 g – POLSKA RÓŻA

    33,00 

    SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc…

  • PŁATKI RÓŻY W CUKRZE 320 g – POLSKA RÓŻA

    42,00 

    SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc…

  • POWIDEŁKO ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU 180 g – BIO FOOD

    14,00 

    SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPowidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 524 kJ/123 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 21 g Białko: 1,4 g Sól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g – KROKUS

    17,00 

    SKŁADNIKIśliwki, cukier. OPISSporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je…

  • POWIDŁA ŚLIWKOWE BIO 340 g – BATOM

    23,00 

    SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPowidło ze słodkich śliwek, doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 565 kJ / 133 kcal Tłuszcz: < 0,5 g…

  • POWIDŁA ZE ŚLIWKI WĘGIERKI BEZ DODATKU CUKRU BIO 270 g – BATOM

    28,00 

    SKŁADNIKIśliwki węgierki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. UWAGIMoże zawierać nieliczne fragmenty pestek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 613 kJ/145 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy nasycone: <0,1 g Węglowodany: 41 g w tym cukry: 24 g Białko:…

  • PRZECIER Z OWOCÓW RÓŻY BIO 200 g – DARY NATURY

    11,00 

    SKŁADNIKImiękisz z owoców róży* (84 %), cukier* (16 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMożna go spożywać jako dodatek do innych dań, przygotować zupę – krem lub stosować np. jako deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 294 kJ / 69 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 16,3 gw tym cukry: 15,9 gBiałko: 0,8…

  • PYCHOTKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND

    14,00 

    SKŁADNIKI jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna Jagoda Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców jagody czarnej na 100 g wyrobu gotowego.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 523 kJ/127 kcalTłuszcz…

  • PYCHOTKA MALINA BIO 200 g – RUNOLAND

    16,00 

    SKŁADNIKI malina* cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryn*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna Malina Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców maliny na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 503 kJ/120 kcalTłuszcz – 0,2 gw…

  • PYCHOTKA TRUSKAWKA BIO 200 g – RUNOLAND

    12,00 

    SKŁADNIKI truskawki* 78 %, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna Truskawka Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 469 kJ/112 kcal Tłuszcz –…

  • ŚLIWKA – JABŁKO – GRUSZKA BEZ DODATKU CUKRU BIO 270 g – SAD DANKÓW

    22,00 

    SKŁADNIKI śliwki*, jabłka*, gruszki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Otrzymany przez wysmażanie owoców. Produkt pasteryzowany. Bez dodanej wodu i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. 100 g produktu sporządzono z 200 g owoców: śliwki (67 %), jabłka (67 %), gruszki (66 %). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 540 kJ/127 kcal Tłuszcz – <0,5 g…

  • ŚLIWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    22,00 

    SKŁADNIKIśliwki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 462 kJ/109 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • ŚLIWKA WĘGIERKA BEZ DODATKU CUKRU BIO 270 g – SAD DANKÓW

    23,00 

    SKŁADNIKIśliwki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt otrzymany przez wysmażanie śliwek. Produkt pasteryzowany. Bez dodatnej wody i cukru. 100 g produktu sporządzono z 250 g śliwek węgierek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 613 kJ/145 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany – 41 g w tym…

  • SŁODKA PRZEKĄSKA JAGODA BIO 200 g – RUNOLAND

    13,00 

    SKŁADNIKIjagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry. WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 515 kJ/123 kcal Tłuszcz – 0,8 g…

  • SŁODKA PRZEKĄSKA TRUSKAWKA BIO 200 g – RUNOLAND

    13,00 

    SKŁADNIKItruskawki* (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal Tłuszcz – 1,0 g w tym kwasy…

  • TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g – BATOM

    28,00 

    SKŁADNIKItruskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 24 g w tym cukry: 22 g Błonnik:…

  • TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    23,00 

    SKŁADNIKItruskawki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna truskawka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2…

  • TRUSKAWKA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    23,00 

    SKŁADNIKItruskawki*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczajaca – pektyny, reegulator kwosowości – kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców truskawki, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 688 kJ/162 kcal…

  • TRUSKAWKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    22,00 

    SKŁADNIKItruskawki (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 225 g owoców na 100 g produktu. OPISTruskawki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest…

  • WIŚNIA 80 % BIO 260 g – BATOM

    26,00 

    SKŁADNIKIwiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 479 kJ/113 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26 g w tym cukry: 22 g Błonnik: 2,8 g Białko: 1,0…

  • WIŚNIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    21,00 

    SKŁADNIKIwiśnie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna wiśnia, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 479 kJ/113 kcal Tłuszcz – 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany – 26 g…

  • WIŚNIA 80 % Z CUKREM TRZCINOWYM BIO 270 g – SAD DANKÓW

    21,00 

    SKŁADNIKIwiśnie*, cukier*, substancja zagęszczająca – pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców wiśni z dodatkiem cukru. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców wiśni, barwa zbliżona do barwy owoców. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 677 kJ/159 kcal Tłuszcz – <0,5 g w…