Wyświetlanie wszystkich wyników: 30

  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 500 g – BALVITEN

    22,00 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu. OPISBułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.Używana jest również do posypywania form do ciasta, co zapobiega jego przywieraniu.Poza tym jest naturalnym zagęszczaczem różnego…

  • BUŁKA TARTA BIO 250 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (98 %), sól (1,5 %), drożdże (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek…

  • BUŁKA TARTA KETO BEZGLUTENOWA 200 g – BALVITEN

    23,00 

    SKŁADNIKImączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda. OPISProdukt stosowany w diecie ketogenicznej. Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ/365 kcalTłuszcz – 13 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 gWęglowodany – 13 gw tym cukry – 1,6 gBłonnik –…

  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g – BIO RAJ

    8,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g – BIO RAJ

    14,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, mąka ORKISZOWA*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • CHLEB CIEMNY BEZGLUTENOWY 200 g – NATURAVENA

    10,00 

    SKŁADNIKI woda, skrobia (ziemniaczana, kukurydziana, tapiokowa), zakwas z mąki jaglanej, olej rzepakowy, błonnik roślinny, cukier, mąka ryżowa, BIAŁKO KURZE (JAJA), drożdze, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, barwnik (karmel amoniakalny), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia). OPIS Pyszny chleb bezglutenowy ciemny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze…

  • CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY BIO 400 g – TERRASANA

    28,00 

    SKŁADNIKIskiełkowana PSZENICA ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny chleb esseński orkiszowy, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego ORKISZu. 2-3 dniowe kiełki ORKISZu są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C – 130 °C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 963 kJ / 227 kcal Tłuszcz – 2,0 g w tym kwasy…

  • CHLEB ESSEŃSKI ŻYTNI BIO 400 g – TERRASANA

    22,00 

    SKŁADNIKIskiełkowane ŻYTO* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny chleb esseński żytni, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego żyta. 2-3 dniowe kiełki ŻYTA są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C – 130°C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 973 kJ / 230 kcal Tłuszcz – 2,6 g w tym kwasy…

  • CHLEB JASNY BEZGLUTENOWY 200 g – NATURAVENA

    10,00 

    SKŁADNIKI woda, skrobia (ziemniaczana, kukurydziana, tapiokowa), zakwas z mąki jaglanej, olej rzepakowy, błonnik roślinny, cukier, mąka ryżowa, BIAŁKO KURZE (JAJA), drożdze, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia). OPIS Pyszny chleb bezglutenowy jasny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w…

  • CHLEB JASNY KANAPKOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BALVITEN

    11,00 

    SKŁADNIKIwoda, skrobia kukurydziana*, zakwas: woda, mąka ryżowa*; syrop ryżowy*, mąka ryżowa*, mąka quinoa*, mąka z lnu*, błonnik z babki płesznik*, olej słonecznikowy*, białko grochu*, drożdże*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowy chleb jasny, bez MLEKA oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 869 kJ /…

  • CHLEB KROJONY KETO O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWY 190 g – BALVITEN

    13,00 

    SKŁADNIKIwoda, nasiona (lnu, słonecznika, konopi), łuski psyllium, mąka lniana, mąka kokosowa, olej słonecznikowy, białko JAJA w proszku, błonnik jabłkowy, substancje spulchniające (winiany potasu, lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu), ostropest plamisty, błonnik: cytrusowy, bambusowy; sól. OPISPieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów. Pakowano w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    19,00 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml…

  • MINI BUŁECZKI KETO Z SEZAMEM O OBNIŻONEJ ILOŚCI WĘGLOWODANÓW BEZGLUTENOWE (4 x 25 g) 100 g – BALVITEN

    8,00 

    SKŁADNIKIwoda, mączka MIGDAŁOWA, błonniki (z babki płesznik, bambusowy, jabłkowy), białko JAJA w proszku, sól, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu), NASIONA SEZAMU 1 %. OPISPieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów. Pakowano w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1779 kJ/431…

  • PANIERKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – AMYLON

    9,00 

    SKŁADNIKIEkstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal Tłuszcz: 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 9,8 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

  • PIECZYWO CHRUPKIE RAZOWE 5 ZIAREN BIO 250 g – BURGER

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa*, SEZAM*, nasiona lnu złotego*, nasiona lnu brązowego*, gryka, OWIES, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1457 kJ/346 kcal Tłuszcz: 3,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 62 g W tym cukry: 1,3 g Błonnik: 16 g Białko: 8,8 g Sól: 1,4 g ZALECANE WARUNKI…

  • PIECZYWO CHRUPKIE ŻYTNIE RAZOWE BIO 250 g – BURGER

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa* (94 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1425 kJ/338 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 16 g Białko: 8 g Sól: 1,5 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • PIECZYWO CHRUPKIE ŻYTNIE RAZOWE Z SEZAMEM BIO 250 g – BURGER

    11,00 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa*, SEZAM* (10 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ/360 kcal Tłuszcz: 5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 16 g Białko: 9,3 g Sól: 1,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • PUMPERNIKIEL BIO 500 g – TERRASANA

    15,00 

    SKŁADNIKIgrubo mielone ziarno ŻYTA* (60 %), woda, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO*, sól morska, drożdże. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 808 kJ/192 kcal Tłuszcz – 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g Węglowodany – 35 g w tym cukry – 4,8 g Błonnik – 11 g Białko – 4,6…

  • TORTILLA ORKISZOWA PIADINA BIO 260 g – LA BIO IDEA

    17,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (60 %), woda, olej słonecznikowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS4 placki w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione prawie wszystkim: różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami. SPOSÓB UŻYCIA Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać na płycie grzejnej lub patelni po obu stronach przez 30 sekund. Dodać farsz według uznania….

  • TORTILLA WRAPS BIO 240 g – AMAIZIN

    13,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (66 %), woda, olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, kwas: kwas mlekowy, sól morska, białko SOJOWE*, maltodekstryna*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, ekstrakt z ryżu*, glukoza*, dekstroza*, zioła*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealna dla dzieci. 6 placków w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wyjąć tortillę z…

  • TORTILLA WRAPS Z OTRĘBAMI (ŹRÓDŁO BŁONNIKA POKARMOWEGO) BIO 240 g – AMAIZIN

    13,00 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (57 %), woda, otręby PSZENNE* (9 %), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, maltodekstryna*, syrop glukozowy*, kwas: kwas mlekowy, emulgator: lecytyny*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS6 placków w opakowaniu. Idealne dla dzieci. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, RYB, fasolą, sałatkami, tofu, sosami. Odpowiednia także do wypełnienia lodami…

  • WAFLE GRYCZANE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – FIORENTINI

    10,00 

    SKŁADNIKIgryka* (99,5 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1633 kJ/386 kcal Tłuszcz: 3,5 g w tym kwasy nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 1,1 g Błonnik: 5,5 g Białko: 13,0 g Sól: 0,58 g NFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i SOJĘ. ZALECANE WARUNKI…

  • WAFLE KUKURYDZIANE PEŁNOZIARNISTE Z QUINOA I SOLĄ MORSKĄ BIO 100 g – NATURAVENA

    6,00 

    SKŁADNIKI kukurydza* (89 %), quinoa* (10 %), sól morska (1 %)*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Ekologiczne wafle z dodatkiem quinoa. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Bezglutenowe. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z…

  • WAFLE KUKURYDZIANE PEŁNOZIARNISTE Z SOLĄ MORSKĄ BIO 100 g – NATURAVENA

    5,00 

    SKŁADNIKI kukurydza* (99 %), sól morska (1 %)*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Ekologiczne wafle kukurydziane. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Bezglutenowe. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego…

  • WAFLE KUKURYDZIANE Z CHIA BEZGLUTENOWE BIO 120 g – FIORENTINI

    8,00 

    SKŁADNIKIkukurydza* (89 %), nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)* (10 %), olej kukurydziany*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1666 kJ/394 kcal Tłuszcz: 4,2 gw tym kwasy nasycone: 0,5 gWęglowodany: 78,3 gw tym cukry: 0,4 gBiałko: 7,9 gSól: 0,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • WAFLE KUKURYDZIANE Z QUINOA BEZGLUTENOWE BIO 120 g – FIORENTINI

    8,00 

    SKŁADNIKIkukurydza* 89 %, quinoa* 10 %, olej kukurydziany*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNiska zawartość tłuszczu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1636 kJ/386 kcal Tłuszcz: 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 83 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,3 gBiałko: 7,4 g Sól: 0,45 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • WAFLE ORKISZOWE PEŁNOZIARNISTE Z SOLĄ MORSKĄ BIO 100 g – NATURAVENA

    6,00 

    SKŁADNIKI pszenica ORKISZ* (99,5 %), sól morska (0,5 %)*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Ekologiczne wafle orkiszowe. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznego ORKISZU w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego…

  • WAFLE RYŻOWE PEŁNOZIARNISTE BIO 100 g – ALCE NERO

    9,00 

    SKŁADNIKIryż pełnoziarnisty* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCzternaście ekologicznych wafli, wyłącznie z pełnoziarnistego ryżu. Nie zawierają dodatku soli oraz cukru. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek. Aby wydobyć pełen aromat wafli ryżowych, propunujemy podgrzać je w kuchence mikrofalowej lub piecyku przez kilka minut. Z dodatkiem pomidora oraz bazylii, będą stanowić wyśmienity, lekko strawny i dietetyczny…

  • WAFLE RYŻOWE PEŁNOZIARNISTE Z 4 ZIARNAMI BIO 100 g – ALCE NERO

    10,00 

    SKŁADNIKIryż pełnoziarnisty* (71 %), PSZENICA PŁASKURKA* (10 %), proso* (6 %), amarantus*, kasza gryczana*, quinoa* (4 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCzternaście ekologicznych wafli z pełnoziarnistego ryżu, z dodatkiem prosa, gryki, amarantusa oraz ziarna quinoa. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek. Aby wydobyć pełen aromat wafli ryżowych, propunujemy podgrzać je w kuchence mikrofalowej…

  • WAFLE Z SORGO I AMARANTUSA BEZGLUTENOWE BIO 120 g – FIORENTINI

    9,00 

    SKŁADNIKIsorgo* (89,5 %), amarantus* (10 %) sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŹródło fosforu i magnezu. Źródło błonnika pokarmowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1669 kJ/394 kcal Tłuszcz – 3,0 g w tym kwasy nasycone – 0,5 g Węglowodany – 79 g w tym cukry – 0,4 g Błonnik – 5,1 g Białko…