ANYŻ BIO 30 g – DARY NATURY
7,00 złSKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
Wyświetlanie 1–75 z 98 wyników
SKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIAnyż gwiazdki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cebula* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI85 % cebula* , olej słonecznikowy*. (*certyfikowane składniki ekologiczne) OPISProdukt bezglutenowy. Bez dodatku soli. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1669 kJ / 399 kcalTłuszcz – 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 gWęglowodany – 45 gw tym cukry – 34 gBłonnik – 17 gBiałko – 12 gSól – 0,2 g ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKIchili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczne chili w płatkach. OPISChili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIcynamon cejloński laska* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJedno opakowanie zawiera 6 sztuk produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIcynamon cejloński laska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…
SKŁADNIKIcynamon cejloński* mielony 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamon cejloński (Cinnamomum zeylanicum) jest wysoko cenioną przyprawą o korzennym, słodkim, łagodnym smaku. Znakomity do słodkich dań z ryżu, pieczonych jabłek, ciast. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. ZALECANE…
SKŁADNIKIcynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczny cynamon cejloński mielony 100 %. OPIS Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cząber* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka 100 % OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKICzarnuszka* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Nasiona czarnuszki 100% OPIS Czarnuszka to małe ziarenka, które kryją w sobie ogromny potencjał. Mogą służyć jako dodatek do praktycznie wszystkich dań. Idealnie komponują się z pieczywem i słodkimi wypiekami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 537kcal/2248 kJ Tłuszcz 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g Węglowodany 23 g w tym…
SKŁADNIKI 100% czosnek* mielony, suszony. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym – reakcjom Maillarda. Do marynowania mięsa, sosów, zup oraz dań wegetariańskich. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1405 kJ/332 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0…
SKŁADNIKIczosnek granulowany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIczosnek mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI Czosnek niedźwiedzi* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ma silne działanie bakteriobójcze. Jego silne działanie bakteriobójcze szczególnie przydatne jest przy leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, przy tym dodatkowo oprócz zabijania bakterii czosnek pobudza wydzielanie śluzu w oskrzelach. Zalecany jest jako składnik wiosennych zup, sosów można je też dodawać do sałatek i kisić oraz marynować w…
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCzosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek suszony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPopularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIGORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczne goździki całe. OPISGoździki całe to doskonale wyselekcjonowane i wysuszone pąki kwiatowe drzewa goździkowego. Goździki w naszej kuchni dają wiele możliwości kreowania wyjątkowego smaku zarówno słodkich, jak i pikantnych potraw. Polecamy je do pieczeni, ciast lub czerwonej kapusty, gdyż nadadzą tym potrawom korzenny smak i zniewalający aromat. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do kompotów,…
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIgoździki mielone* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny imbir mielony. OPISImbir mielony jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący smak z cytrynowo-słodkawą nutą oraz przyjemny, korzenny aromat. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw na słodko oraz grzańca. Oprócz tego doskonale sprawdza się jako przyprawa do sosów ziołowych, zup i mięs. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy….
SKŁADNIKI imbir* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIImbir mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Karmadon czarny 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Nadaje się także do doprawiania słodkich sosów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny kardamon mielony. OPISKardamon mielony należy do grupy przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Odznacza się przyjemnym cytrynowo-imbirowym aromatem oraz nutą korzennego, lekko gorzkawego smaku. Kardamon mielony doskonale łączy się z innymi przyprawami i uzupełnia gamę egzotycznych, głębokich smaków i aromatów takich jak: cynamon, goździki i wanilia. Doskonały do potraw słodkich, deserów, owoców, jak i…
SKŁADNIKIkardamon mielony*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkardamon mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIkardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kardamon ziarno* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI kminek ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIkolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkoperek* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKoperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkozieradka mielona* 100 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kozieradka* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkurkuma 100 % OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkurkuma mielona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ/350 kcalTłuszcz – 10 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,0 gWęglowodany – 65 gw tym cukry – 3,0 gBłonnik – 21 gBiałko – 8,0 gSól – 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…
SKŁADNIKIkurkuma mielona* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKurkuma nadaje potrawom charakterystycznego ostrego smaku. Można zabarwić nią ryże, makarony, warzywa. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać zboża zawierające GLUTEN, ORZECHY i NASIONA SEZAMU ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczna kurkuma mielona 100 % OPISŁagodna, korzenna, lekko cierpka kurkuma była znana w Indiach od ponad 4000 lat i jest głównym składnikiem curry. INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIwanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBiałe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 57 g Błonnik: 26 g Białko: 4,0 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKIekologiczna wanilia Bourbon 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIliść laurowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp.Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI liść laurowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIlubczyk liść* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI majeranek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMajeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Majeranek* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI majeranek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMajeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKInać pietruszki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI oregano* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIOregano* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIPapryka czerwona mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUżywa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpapryka czerwona słodka mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka słodka mielona może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, twarogów, wędlin, sałatek, sosów, potraw z RYB, ryżu i drobiu. Posiada wyrazisty, a jednocześnie przyjemnie słodki smak. Nadaje potrawom wyśmienity aromat, a także piękną i intensywną barwę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpapryka * 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUżywa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIpapryka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs RYB, zup, potraw jarzynowych i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIPapryka wędzona słodka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI pieprz biały* 79%, sok z pigwowca*, skórka z cytryny* 6%, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do RYB, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
SKŁADNIKIpieprz biały ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu