Wyświetlanie wszystkich wyników: 18
-

14,00 zł
SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…
-

18,00 zł
SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa…
-

11,00 zł
SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz:…
-

13,00 zł
SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu. SPOSÓB…
-

25,00 zł
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….
-

11,00 zł
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….
-

11,00 zł
SKŁADNIKIborowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1089 kJ/260 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 0 g Białko: 20 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejsu.
-

30,00 zł
SKŁADNIKI borowik szlachetny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 35 g Białko: 20 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu
-

15,00 zł
SKŁADNIKI czosnek* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ/188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g…
-

22,00 zł
SKŁADNIKImun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20…
-

21,00 zł
SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka*, (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…
-

11,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczny podgrzybek krojony suszony WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcalTłuszcz – 4,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 51 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0 gSól – 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

29,00 zł
SKŁADNIKIekologiczne podgrzybki krojone suszone WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1517 kJ / 362 kcalTłuszcz – 4,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 51 gw tym cukry – 0 gBiałko – 0 gSól – 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

9,00 zł
SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…
-

21,00 zł
SKŁADNIKIsuszone pomidory* (93 %), sól morska (7 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1312 kJ / 311 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4…
-

21,00 zł
SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją….
-

19,00 zł
SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
-

33,00 zł
SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….