Wyświetlanie wszystkich wyników: 69

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    18,00 

    SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….

  • CIECIERZYCA BIO 400 g – NATURAVENA

    10,00 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca 100 % OPIS Ciecierzyca to roślina należąca do grupy roślin strączkowatych. Popularna wśród wegan i wegetarian. Wykorzystuje się ją jako bazę do hummsów, kremów bądź pysznych sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1582 kJ/378 kcal Tłuszcz 6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 51 g w tym…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    11,00 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g – NATURAVENA

    7,00 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca, woda OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 8,6 g w tym cukry 0 g…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9,00 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9,00 

    SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9 g Białko:…

  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    13,00 

    SKŁADNIKIfasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniuWartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0,1 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…

  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    9,00 

    SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…

  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    10,00 

    SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9,00 

    SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3…

  • FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET

    26,00 

    SKŁADNIKIfasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero…

  • FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – THE PLANET

    29,00 
  • FASOLKA ADZUKI BIO 400 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka adzuki 100 %. OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Fasolę solimy dopiero pod koniec…

  • FASOLKA BIAŁA BIO 500 g – BIO RAJ

    12,00 

    SKŁADNIKIfasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET

    27,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA

    16,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała 100 % OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA

    112,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • FASOLKA CZARNA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka czarna 100 %. OPISEkologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • FASOLKA CZARNA BIO 500 g – THE PLANET

    13,00 
  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg – BIO PLANET

    23,00 

    SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka kidney 100 %. OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    9,00 

    SKŁADNIKIczerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ/101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI…

  • FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w…

  • FASOLKA MUNG BIO 1 kg – THE PLANET

    24,00 
  • FASOLKA MUNG BIO 400 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • FASOLKA MUNG BIO 500 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod…

  • FASOLKA PINTO BIO 400 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka pinto 100 %. OPISEkologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości…

  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g…

  • GRANULAT SOJOWY BIO 200 g – BIO PLANET

    11,00 

    SKŁADNIKISOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć…

  • GRANULAT SOJOWY BIO 500 g – BIO PLANET

    23,00 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %. OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem…

  • GROCH ZIELONY POŁÓWKI BIO 500 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKIgroch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 1 kg – BIO PLANET

    17,00 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g – BIO PLANET

    8,00 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – THE PLANET

    11,00 
  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    13,00 

    SKŁADNIKIgroszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 342 kJ/81 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…

  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 306 kJ / 73 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Weglowodany:…

  • SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 400 g – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę…

  • SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 5 kg – HORECA

    142,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – BIO PLANET

    17,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – THE PLANET

    19,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 2 kg – BIO PLANET

    31,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g – NATURAVENA

    10,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna soczewica czerwona WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1397 kJ/335 kcal Tłuszcz 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 55 g w tym cukry 0 g Błonnik 8,9 gBiałko 24 g Sól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 5 kg – HORECA

    67,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,00 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • SOCZEWICA ZIELONA BIO 400 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekologiczna soczewica zielona OPIS Soczewica zielona to produkt niezwykle popularny wśród wegan i wegetarian. Przygotowuje się ją na wiele różnych sposobów. Jednak do najbardziej popularnych należą dipy i hummusy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1475 kJ/351 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 52,6 g w tym cukry 2,4 g…

  • SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA

    104,00 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…

  • SOCZEWICA ZIELONA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,00 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 400 g – BIO PLANET

    13,00 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica żółta 100 %. OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 500 g – BIO PLANET

    15,00 

    SKŁADNIKIsoczewica żółta* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB…

  • SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) (PUSZKA) – RAPUNZEL

    11,00 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…

  • TOFU CZOSNKOWE 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (82 %), czosnek suszony (7 %), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako…

  • TOFU NATURALNE 250 g – NATURAVENA

    13,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %,sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy , woda , sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany:…

  • TOFU PAPRYKOWE 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, papryka suszona 11 %, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt streylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chlodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • TOFU POMIDOROWE 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory 11 % , sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda , sól. OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • TOFU WĘDZONE 200 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z cytryny ,woda, sos SOJOWY (woda, nasiona SOI, mąka PSZENNA, sól), aromat dymu drewna bukowego OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 656 kJ / 157 kcal Tłuszcz:…

  • TOFU Z CZARNUSZKĄ 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (86 %), nasiona czarnuszki (5 %) , sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy (koagulant), woda, sól. OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np….

  • TOFU Z KONOPI 250 g – NATURAVENA

    16,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z nasion konopi siewnej (Cannabis Sativa L.) (62 %), ziarno SOI (14 %), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPISPrzepyszny seróg wytwarzany z nasion konopi siewnej i soi. Można spożywać bezpośrednio. Najczęściej jednak tofu jest składnikiem innych potraw. Sprawdza się zarówno w daniach na zimno, jak też na ciepło. Można…

  • TOFU Z LUBCZYKIEM 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI ekstrakt z nasion SOI 89 %, lubczyk suszony – listki 3 %, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy…

  • TOFU Z ZIOŁAMI 250 g – NATURAVENA

    14,00 

    SKŁADNIKI Ekstrakt z ziaren SOI 89 %, zioła suszone 3 % (majeranek, bazylia, kolendra oregano , lubczyk ), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda , sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastsosowaniem kulinarnym. Idealny do…