Wyświetlanie wszystkich wyników: 69
-
18,00 zł
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….
-
9,00 zł
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….
-
10,00 zł
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….
-
10,00 zł
SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca 100 % OPIS Ciecierzyca to roślina należąca do grupy roślin strączkowatych. Popularna wśród wegan i wegetarian. Wykorzystuje się ją jako bazę do hummsów, kremów bądź pysznych sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1582 kJ/378 kcal Tłuszcz 6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 51 g w tym…
-
11,00 zł
SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…
-
9,00 zł
SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g…
-
7,00 zł
SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca, woda OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 8,6 g w tym cukry 0 g…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
9,00 zł
SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9 g Białko:…
-
13,00 zł
SKŁADNIKIfasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniuWartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0,1 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…
-
10,00 zł
SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3…
-
26,00 zł
SKŁADNIKIfasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero…
-
-
12,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka adzuki 100 %. OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Fasolę solimy dopiero pod koniec…
-
12,00 zł
SKŁADNIKIfasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę…
-
27,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-
13,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-
16,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała 100 % OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę…
-
112,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-
11,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka czarna 100 %. OPISEkologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…
-
-
23,00 zł
SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do…
-
11,00 zł
SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej…
-
13,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka kidney 100 %. OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIczerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ/101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI…
-
9,00 zł
SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w…
-
-
10,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-
12,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod…
-
12,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka pinto 100 %. OPISEkologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości…
-
8,00 zł
SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g…
-
11,00 zł
SKŁADNIKISOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć…
-
23,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %. OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIgroch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero…
-
17,00 zł
SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…
-
8,00 zł
SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…
-
10,00 zł
SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…
-
-
13,00 zł
SKŁADNIKIgroszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 342 kJ/81 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…
-
10,00 zł
SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 306 kJ / 73 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Weglowodany:…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-
10,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-
14,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę…
-
142,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę…
-
17,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-
19,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-
31,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-
9,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-
10,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczna soczewica czerwona WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1397 kJ/335 kcal Tłuszcz 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 55 g w tym cukry 0 g Błonnik 8,9 gBiałko 24 g Sól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-
67,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2…
-
10,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekologiczna soczewica zielona OPIS Soczewica zielona to produkt niezwykle popularny wśród wegan i wegetarian. Przygotowuje się ją na wiele różnych sposobów. Jednak do najbardziej popularnych należą dipy i hummusy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1475 kJ/351 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 52,6 g w tym cukry 2,4 g…
-
104,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-
12,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-
13,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica żółta 100 %. OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną…
-
15,00 zł
SKŁADNIKIsoczewica żółta* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB…
-
11,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (82 %), czosnek suszony (7 %), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako…
-
13,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %,sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy , woda , sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany:…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, papryka suszona 11 %, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt streylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chlodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory 11 % , sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda , sól. OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 gw tym kwasy tłuszczowe…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z cytryny ,woda, sos SOJOWY (woda, nasiona SOI, mąka PSZENNA, sól), aromat dymu drewna bukowego OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 656 kJ / 157 kcal Tłuszcz:…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (86 %), nasiona czarnuszki (5 %) , sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy (koagulant), woda, sól. OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np….
-
16,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z nasion konopi siewnej (Cannabis Sativa L.) (62 %), ziarno SOI (14 %), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPISPrzepyszny seróg wytwarzany z nasion konopi siewnej i soi. Można spożywać bezpośrednio. Najczęściej jednak tofu jest składnikiem innych potraw. Sprawdza się zarówno w daniach na zimno, jak też na ciepło. Można…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI ekstrakt z nasion SOI 89 %, lubczyk suszony – listki 3 %, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy…
-
14,00 zł
SKŁADNIKI Ekstrakt z ziaren SOI 89 %, zioła suszone 3 % (majeranek, bazylia, kolendra oregano , lubczyk ), sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, woda , sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastsosowaniem kulinarnym. Idealny do…